Gegratineerde cannelloni met feta
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de aubergine en snij in fijne plakken. Bestrooi met zout en laat uitlekken. Spoel de tomaten, snij ze in blokjes.
-
2
Bak het gehakt in een kookpot in 2 eetlepels olie rul. Haal het vlees eruit.
-
3
Pel uien en knoflook. Snij de uien in ringen en snip- per de knoflook. Schil de wortelen en snij in plakjes. Dep de aubergine droog en snij in blokjes.
-
4
Fruit de groenten met de rozemarijn 5 min. aan in de pot van het vlees, met de rest van de olie. Roer de tomatenpuree erbij, blus met de wijn. Voeg de passata en het gehakt toe, kruid met peper en zout, pul biber en paprika. Laat inkoken.
-
5
Neem van het vuur, roer de room erdoor. Vet een schaal in met olie.
-
6
Kook de lasagnevellen beetgaar in lichtgezouten water. Spreid ze uit over een vochtige keukendoek. Lepel wat van de vulling op elk vel en rol dicht. Schik in de ovenschaal, verkruimel er de feta en de geitenkaas over. Zet 10 min. in de oven.
-
7
Spoel en droog het basilicum en hak grof. Neem de cannelloni uit de oven en werk af met basilicum.