Vietnamese noedelsoep
bereiding
-
1
Los in een kom de suiker op in de vissaus. Snipper de knoflook en de ui. Voeg 1 teentje knoflook, 2 eetlepels ui en enkele druppels sesamolie toe. Leg de biefstuk een halfuur in de marinade.
-
2
Rooster de sesamzaadjes in een pan zonder vetstof.
-
3
Bak het vlees kort aan in een koekenpan met arachideolie op hoog vuur. Zet weg onder aluminiumfolie.
-
4
Snij het citroengras fijn. Spoel de sojascheuten. Snij de komkommer en paprika in reepjes, de champignons in plakken. Stoof in een grote wokpan de rest van de ui en knoflook glazig in wat arachideolie en 1 eetlepel sesamolie. Voeg het citroengras, de paprika, komkommer en champignons toe en roerbak kort. Blus met de bouillon, breng aan de kook en voeg de vermicelli toe.
-
5
Voeg er na 4 minuten de sojascheuten en verse kruiden aan toe. Verdeel over kommen, snij de biefstuk in plakjes en leg ze erbij, bestrooi met geroosterde sesamzaadjes.