Recept

Noedelsoep met paddenstoelen en zachtgekookte eitjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: "Eet je er graag nog vlees of vis bij? Kies dan voor een restje gebraden kip of wat krokant gebakken scampi’s."

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de paddenstoelen schoon en scheur de grote exemplaren in stukken. Schil en rasp de gember.

  2. 2

    Verhit arachideolie in een wok en roerbak de knoflook, de gember en de ui. Voeg de misopasta en de sojasaus toe en roer goed om. Doe er dan de champignons bij en bak ze krokant. Blus met de groentebouillon en voeg de boekweitnoedels toe. Laat 4 à 5 minuten koken tot de noedels gaar zijn.

  3. 3

    Kook de eieren in 6 à 7 minuten halfhard. Spoel ze onder koud water. Pel de eieren voorzichtig en halveer ze. Maak de lente-uitjes schoon en snipper ze fijn. Snij de limoen in partjes.

  4. 4

    Voeg de sojascheuten toe aan de soep. Werk de soep af met de lente-ui, een eitje, een partje limoen, de koriander en de sesamzaadjes. Eet je graag pikant? Voeg dan een gesnipperd chilipepertje toe.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Noedelsoep met paddenstoelen en zachtgekookte eitjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!