Recept

Kip met primeuraardappelen en boontjessalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de kipfilet in blokjes, meng met het paprikapoeder en chilipoeder, peper en zout. Laat een halfuurtje marineren in de koelkast. 

  2. 2

    Spoel de boontjes en maak ze schoon. Blancheer de bonen en tuinbonen in gezouten water. Spoel met koud water, voor een frisgroene kleur.

    Laat afkoelen. Duw de tuinbonen uit de velletjes. Spoel de aardappelen en kook ze in de schil gaar in gezouten water. 

  3. 3

    Spoel de rucola en de kruiden. Halveer de kerstomaten. Meng de rucola en kruiden met de boontjes en tuinbonen in een serveerschaal. Maak aan met de azijn en olijfolie, kruid met peper en zout. 

  4. 4

    Bak op hoog vuur de kipblokjes in ruim wat olijfolie, voeg de aardappelen toe en bak nog even verder. Meng er de olijven, de zongedroogde tomaten en de kappertjes door.

  5. 5

    Serveer de gebakken kip en aardappeltjes met de boontjessalade. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kip met primeuraardappelen en boontjessalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!