Recept

Kleine ricotta-bloemkoolmuffins met boontjessalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker gerechtje à la Sandra Bellari van Libelle Lekker Chef Nathalie.

Natalie tipt!

De ricottamuffins zijn ook lekker met:

- kerstomaatjes en basilicum

- erwtjes en munt

Voor dit gerecht heb je ook een muffinbakplaat en papieren bakvormpjes (of bakpapier) nodig.

Gefrituurde uitjes zijn een lekkere smaakmaker bij pad thai, maar ook in een wok, als afwerking van een salade en natuurlijk op een klassieke hamburger.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Verdeel de bloemkool in roosjes en blancheer ze 5 minuten in licht-gezouten water. Giet ze af en laat ze schrikken onder koud water. Pel de rode ui en snij hem in ringen.

  2. 2

    Snipper de dragon en de peterselie. Klop de eieren los met de ricotta en de groene kruiden. Kruid het mengsel met peper en zout. Zet papieren muffinvormpjes in de bakplaat en vul ze met de bloemkoolroosjes en het ricottabeslag. Leg er enkele ui-ringen bovenop. Bak de muffins 20 à 25 minuten in de oven.

  3. 3

    Maak intussen de boontjessalade. Maak de sperzieboontjes en de prinsessenboontjes schoon en blancheer ze 8 minuten in lichtgezouten water. Giet ze af en spoel ze onder koud water. Pel en snipper de sjalot. Meng de twee soorten boontjes met de sjalot, een scheutje wittewijnazijn en extra vierge olijfolie. Kruide de salade met peper en zout en werk ze af met de gefrituurde uitjes.

  4. 4

    Haal de ricottamuffins uit de oven en serveer ze met de boontjessalade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kleine ricotta-bloemkoolmuffins met boontjessalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!