Quiche met ham, rucola en tomaten
bereiding
-
1
Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed tot een soepele massa. Vorm er een bal van en wikkel ‘m in vershoudfolie. Leg 1 uur in de koelkast.
-
2
Spoel de tomaten, snij ze in stukken. Spoel de rucola, zwier droog. Laat de gedroogde tomaatjes uitlekken, snij ze in reepjes. Snij de ham in reepjes.
-
3
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een quichevorm met bakpapier. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot een cirkel van zo’n 30 cm diameter. Leg het deeg in de vorm.
-
4
Klop de eieren los metde kaas en de room. Kruid met peper en zout, breng op smaak met wat citroensap. Verdeel de helft van de verse tomaten, de rucola, de gedroogde tomaten en de ham over de bodem. Giet er de helft van het roommengsel over, beleg met de andere helft van de ingrediënten en overgiet met de rest van het roommengsel. Bak 50 minuten in de voorverwarmde oven.
-
5
Haal de quiche uit de oven, laat wat afkoelen en haal de quiche met het bakpapier uit de vorm.