Lamsstoofpotje met zoete-aardappelpuree
bereiding
-
1
Bak de lam in kleine porties mooi bruin aan in olijfolie.
-
2
Breng op smaak met peper en zout.
-
3
Als al het vlees gebakken is, doe je het terug in de pot.
-
4
Voeg de uien en knoflook toe en roer.
-
5
Breng op smaak met komijn, kaneel en cayenne.
-
6
Bestrooi met de bloem en roer.
-
7
Laat even aanbakken.
-
8
Overgiet met de wijn en laat die bijna volledig wegkoken.
-
9
Voeg de bouillon, selder en wortels toe en laat zacht sudderen tot het vlees zacht is (± 2 uur).
-
10
Neem het deksel eraf en laat de saus nog even inkoken.
-
11
Kook de aardappels gaar in gezouten water en giet af.
-
12
Pureer met wat melk en boter.
-
13
Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
-
14
Verdeel het stoofpotje over taartvormpjes.
-
15
Doe de puree in een spuitzak en spuit toefjes op het vlees.