Lamsworst met bonen en aardappelgratin
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 175°C. Schil de aardappelen. Blancheer de bonen 5 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en uitlekken. Pel en snipper de uien. Pel de tomaten en snij ze in kleine blokjes.
-
2
Kook de aanrdappelen 5 minuten en giet af. Laat ze wat afkoelen en snij ze in plakjes. Leg ze in laagjes in ovenschaaltjes.
-
3
Kruid de room met nootmuskaat, peper en zout. Schenk over de aardappelen. Bestrooi met de gemalen kaas en zet 10 minuten in de oven.
-
4
Fruit de uien glazig in 1 el olie. Doe er de bonen bij en bak ze even mee. Kruid met peper en zout.
-
5
Stoof de tomaten goed gaar in 1 el olie. Kruid met peper en zout.
-
6
Braad de worsten 10 minuten in olie. Kruid ze indien nodig met peper en zout.
-
7
Verdeel vlees, bonen en tomaten over de borden. Zet er de aardappelgratin bij en serveer.
Voorbereiding