Gefrituurde manchego met abrikozendip
bereiding
-
1
Spoel de abrikozen, schil ze en verwijder de pit. Verwarm de wijn samen met de salie en de abrikozen in een steelpan en laat 5 à 7 minuten op een zacht vuur garen tot de abrikozen zacht zijn. Laat afkoelen op kamertemperatuur.
-
2
Spoel de rucola en laat goed uitlekken. Pel de ui en snij in ringen.
-
3
Snij de kaas in plakken en verwijder de korst. Meng de bloem met het paprikapoeder. Roer het ei los in een andere kom. Wentel de kaasplakjes door de bloem, daarna door het ei en vervolgens door het paneermeel.
-
4
Verhit de friteuse tot 180°C en frituur de kaasschijfjes in 1 à 2 minuten krokant. Laat goed uitlekken op keukenpapier.
-
5
Serveer de krokante kaasplakjes met een salade van de rucola en de ui. Lepel er de abrikozendip bij en werk af met enkele blaadjes salie.