Recept

Tarte tatin van sjalotten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de wijn met de suiker op matig vuur tot de helft inkoken, tot hij stroperig wordt. Haal de siroop van het vuur.

  2. 2

    Giet in de taartvorm of pan, zodat hij de hele bodem bedekt. Pel en halveer de sjalotten en schik ze in de siroop met de snijkant naar beneden, dicht tegen elkaar. Rol het deeg uit en leg het op de sjalotten. Druk het aan de rand van de vorm aan, tussen de sjalotten.

  3. 3

    Klop het ei los met 1 eetlepel water en bestrijk er het bladerdeeg mee. Kerf het deeg enkele keren in met een scherp mes en bak de tarte tatin in 25 tot 30 minuten goudbruin.

  4. 4

    Haal de taart uit de oven en leg er een groot bord omgekeerd op. Hou vorm en bord stevig vast en keer om.

  5. 5

    Spoel de sla en serveer met de geitenkaas bij de tarte tatin.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tarte tatin van sjalotten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!