Recept

Paella met scampi’s en chorizo

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Roerbak de rijstkorrels glazig in de olijfolie. Bestrooi met de kurkuma en schep goed om.

  2. 2

    Voeg er ui, paprika, chilipeper en knoflook aan toe. Roerbak 30 seconden. Giet er de warme kippenbouillon bij. Dek af en laat 10 minuten zachtjes koken. Roer af en toe om en voeg er eventueel meer bouillon aan toe als de rijst te droog kookt. Voeg er de laatste 2 minuten de erwtjes aan toe en kook ze nog even mee.

  3. 3

    Pel de scampi’s. Snij ze op de rugkant van kop tot staart in en verwijder het zwarte darmkanaal. Bak de scampi’s kort in een pan met een beetje olijfolie. Bak in dezelfde pan de plakjes chorizo krokant.

  4. 4

    Boen de limoen goed schoon en rasp een kwart van de schil. Pers de limoen. Doe de geraspte limoenschil en het sap bij de rijst. Kruid met peper en zout en vermeng. Verdeel de scampi’s en de chorizo over de rijst. Laat nog even doorwarmen en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Paella met scampi’s en chorizo

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!