Recept

Paella met kalkoen en chorizo

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Spaanse traditie op je bord

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de ui. Ontvel, ontpit de tomaten en snij in blokjes. Hak de knoflook fijn. Snij de kalkoenborst in reepjes. Snij de chorizo in plakjes. Hak de peterselie fijn.

  2. 2

    Verhit 2 eetlepels olie in een grote pan en stoof daarin de ui glazig. Voeg er de rijst, erwten en 1/3 van de tomaten aan toe en stoof kort mee. Giet er de wijn bij en laat op een klein vuurtje pruttelen tot de wijn opgeslorpt is.

  3. 3

    Giet de bouillon bij de rijst en roer goed. Doe er de saffraan bij, de knoflook, peper en zout. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken.

  4. 4

    Bak de kalkoenreepjes in een andere pan rondom goudbruin in de rest van de olie. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Roer de kalkoenreepjes, de plakjes chorizo en de rest van de blokjes tomaat door de paella, en zet de pan nog 10 minuten in een op 200° C voorverwarmde oven. Bestrooi met peterselie en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Paella met kalkoen en chorizo

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!