Recept

Panna cotta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een dessert dat altijd zorgt voor instant succes! Je werkt het af met fruit naar keuze.
Nog wat extra tips nodig voor de allerbeste panna cotta? Die lees je hier.

Is dit recept iets voor jou? Log in en sla het op in je persoonlijke bewaarmappen. Hier lees je hoe je dat doet.

bereiding
  1. 1

    Breng room en suiker langzaam al roerend aan de kook. Schraap het vanillestokje uit en voeg bij de room. Laat de room op laag vuur onder constant roeren 15 tot 20 minuten indikken.

  2. 2

    Week de gelatine in koud water.

  3. 3

    Breng de melk aan de kook en laat hier, van het vuur, de uitgeknepen gelatineblaadjes in oplossen.

  4. 4

    Giet de melk bij de room, roer goed en laat afkoelen.

  5. 5

    Laat in vormpjes opstijven in de koelkast.

  6. 6

    Zet de vormpjes voor het ontvormen met de bodem in warm water. Laat de panna cotta in het midden van de borden uit de vorm glijden. Serveer met vers fruit of vruchtencoulis.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!