Recept

Preistoemp met zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Schil de citroen en snij ze in plakjes. Kruid de zalm met peper en zout. Leg in een lichtjes ingeoliede ovenschaal. Beleg met de schijfjes citroen en besprenkel met een scheutje olijfolie. Druk lichtjes aan zodat er wat citroensap vrijkomt. Zet de vis 20 minuten in het midden van de oven.

  2. 2

    Schil de aardappelen en kook ze 10 minuten in gezouten water.

  3. 3

    Spoel de prei en snij in ringen. Kruid met dille, peper en zout. Stoof de preiringen 5 minuten in boter. Laat uitlekken, maar vang het stoofvocht op.

  4. 4

    Giet de aardappelen af en laat ze kort opdrogen op het vuur. Plet ze, samen met de preiringen en het warme stoofvocht. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Verdeel de stoemp en de zalm over de borden. Werk af met een handvol garnalen en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Preistoemp met zalm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!