Spirelli met verse pesto, kip, spek en erwtjes
bereiding
-
1
Maak eerst de pesto. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Spoel het basilicum en laat goed uitlekken, hak grof. Pel het teentje knoflook en snij in stukken. Doe samen met het basilicum, de pijnboompitten en de parmezaan in de blender en mix. Voeg, in een straaltje, olijfolie toe en mix tot een gladde, smeuïge pesto. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout, en schep de pesto in een schone weckpot.
-
2
Bak de spekblokjes knapperig in een pan zonder vetstof. Laat goed uitlekken op keukenpapier. Snij de kipfilets in blokjes en kruid ze met kipkruiden. Roerbak ze goudbruin in een beetje olijfolie.
-
3
Spoel en halveer de kerstomaatjes. Pel en snipper de sjalot, stoof ‘m aan in olijfolie. Voeg de erwtjes toe en schep enkele minuten om tot ze nog knapperig maar gaar zijn.
-
4
Kook de spirelli gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af.
-
5
Zet alle ingrediënten in aparte kommetjes op tafel zodat iedereen zijn favoriete pasta naar smaak kan samenstellen. Werk het geheel af met geraspte parmezaan en emmentaler.