Recept

Penne met erwten, ricotta en spekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Kook de penne beetgaar in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 2 minuten de erwtjes toe, giet af en hou een pollepel van het kookvocht bij.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalotten fijn. Bak de spekreepjes krokant in een pan zonder vetstof, schep ze eruit en laat uitlekken op keukenpapier. Maak de pan schoon, verhit er wat olijfolie in en stoof de sjalotten glazig.

  3. 3

    Doe de penne samen met de erwtjes bij de gestoofde sjalot. Meng er de ricotta en de spekjes door en voeg een klein beetje van het kookvocht toe tot je een romig gerecht krijgt. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Rist de rozemarijn en de tijm en hak de blaadjes fijn. Meng met het paneermeel. Verhit 2 eetlepels boter in een pannetje en bak het gekruide paneermeel goudbruin. Werk de pasta af met de krokante kruidenmix en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Penne met erwten, ricotta en spekjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!