Recept

Risotto met chipolata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met radicchio en parmezaan

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Breng de bouillon aan de kook met de saffraan. Verwarm de oven voor op 175°C. Pel en snipper de uien. Hak de bieslook.

  2. 2

    Fruit de uien glazig in de olijfolie. Doe er de rijst bij en roerbak tot de korrels glazig zijn.

  3. 3

    Schenk er een pollepel warme bouillon bij. Roer om. Laat zacht koken tot de bouillon opgeslorpt is.

  4. 4

    Doe er weer een pollepel bouillon bij. Roer om en laat verdampen. Werk zo verder tot de rijst gaar is (de bouillon zal bijna helemaal opgebruikt zijn).

  5. 5

    Bak de worsten aan in de helft van de boter. Zet ze 10 minuten in de oven.

  6. 6

    Breng de risotto op smaak met peper en zout. Schep er de rest van de boter en de gehakte bieslook door.

  7. 7

    Verdeel de risotto en de worstjes over de borden. Lepel er wat van het braadvet over en werk af met parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Risotto met chipolata

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!