Risotto met chipolata
bereiding
-
1
Breng de bouillon aan de kook met de saffraan. Verwarm de oven voor op 175°C. Pel en snipper de uien. Hak de bieslook.
-
2
Fruit de uien glazig in de olijfolie. Doe er de rijst bij en roerbak tot de korrels glazig zijn.
-
3
Schenk er een pollepel warme bouillon bij. Roer om. Laat zacht koken tot de bouillon opgeslorpt is.
-
4
Doe er weer een pollepel bouillon bij. Roer om en laat verdampen. Werk zo verder tot de rijst gaar is (de bouillon zal bijna helemaal opgebruikt zijn).
-
5
Bak de worsten aan in de helft van de boter. Zet ze 10 minuten in de oven.
-
6
Breng de risotto op smaak met peper en zout. Schep er de rest van de boter en de gehakte bieslook door.
-
7
Verdeel de risotto en de worstjes over de borden. Lepel er wat van het braadvet over en werk af met parmezaan.
Voorbereiding