Recept

Aardappelfrittata met chipolata

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Liever een veggie variant van deze frittata? Laat de worstjes weg of doe vegetarische worstjes of quorn bij de omelet.

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze in 10 minuten beetgaar in lichtgezouten water. Maak de paprika's schoon en snij ze in reepjes. Pel de ui en snij ‘m in ringen. Halveer de olijven. Pel en pers de knoflook. Rist de rozemarijn.

  2. 2

    Maak een sneetje in de chipolata's en knijp het vlees er in stukjes uit. Bak het in olijfolie goudbruin.

  3. 3

    Giet de aardappelen af en snij ze in dikke schijfjes. Bak de aardappelschijfjes 5 minuten in hete olie en schep ze regelmatig om. Voeg de paprikareepjes, de uiringen, de knoflook en de rozemarijn toe en bak 3 minuten mee.

  4. 4

    Klop de eieren los met de melk en kruid met peper en zout. Giet het eimengsel over de groenten, strooi er de olijven en de stukjes worst over en zet er het deksel op. Laat de tortilla 15 minuten op een zacht vuur stollen.

  5. 5

    Werk de tortilla voor het serveren af met de gesnipperde peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappelfrittata met chipolata

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!