Recept

Rauwkostrolletjes met chilidressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De rauwkost wordt gerold in rijstvelletjes, een topper uit de Vietnamese keuken. Ze hoeven alleen maar even in heet water geweekt te worden en zijn dan klaar voor gebruik.

bereiding
  1. 1

    Week de rijstvelletjes 10 seconden in heet water en leg ze dan tussen vochtige keukendoeken zodat ze niet uitdrogen.

  2. 2

    Schraap de wortel schoon, spoel en schil de komkommer en maak de lente-uitjes schoon. Snijd alles in ongeveer gelijke reepjes. Snijd ook de mango in dunne reepjes. Spoel de sojascheuten en laat ze uitlekken. Schep de groenten en de mango door elkaar. Roer er de sojaolie door en breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Leg op elk rijstvelletje een paar mooie blaadjes koriander. Verdeel er de rauwkostsalade over. Leg de groenten aan één kant, rol het velletje een beetje op, vouw dan de zijkanten naar binnen en rol het verder op.

  4. 4

    Serveer de rolletjes met de zoetzure chilisaus er apart bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Rauwkostrolletjes met chilidressing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!