Konijnstoofpotje op z’n mediterraans
bereiding
-
1
Snij de courgette in dunne reepjes. Snipper de sjalot en knoflook.
-
2
Kruid de konijnenbouten met peper en zout. Bak ze aan in olijfolie. Schep ze uit de pan en zet even apart. Stoof in dezelfde pan de ui en knoflook. Voeg de honing toe en laat karameliseren. Voeg de bloem toe en blus met de witte wijn.
-
3
Leg de bouten weer in de pan en voeg de kippenbouillon toe. Laat ongeveer 30 minuten koken.
-
4
Schep de bouten uit de pan, haal het vlees eraf en verdeel in stukjes. Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte. Voeg het konijnenvlees terug toe aan de saus.
-
5
Kook de spirelli beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stoof de courgetterepen aan in olijfolie, maar laat niet kleuren. Roer er de roomkaas en pasta door. Voeg eventueel wat extra kookvocht van de pasta toe voor een sappiger resultaat. Serveer met het konijnstoofpotje. Werk af met peterselie, dragon en/of basilicum.