Steak met broccoli
bereiding
-
1
Spoel de limoen onder heet water, wrijf droog. Rasp de schil en pers de vrucht uit. Pel de knoflook en snipper ‘m fijn. Breng de zure room op smaak met de knoflook, de geraspte limoenschil en 2 eetlepels sap. Roer er de notenolie door, kruid met peper en zout.
-
2
Maak de broccoli schoon, verdeel in roosjes en kook ze beetgaar in gezouten water. Snij het pepertje doormidden, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in ringetjes. Hak de noten grof.
-
3
Bak de steaks aan beide kanten goudbruin en laat verder naar smaak garen. Kruid met peper en zout. Laat het vlees 5 minuten rusten onder aluminiumfolie en snij het in plakjes.
-
4
Verdeel het vlees en de broccoliroosjes over 4 borden en lepel er wat zure room over. Bestrooi met chiliringetjes en hazelnoten, en wat peper.