Recept

Linguine alle vongole

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van Nonna Ciana, een echte Italiaanse oma die kookles geeft in de Toscaanse heuvels: “Wij Italianen houden erg van knoflook maar we vinden het maar niks om het echt op te eten. Snij de knoflook daarom in schijfjes in plaats van ‘m fijn te snipperen. Zo krijgt je saus wel die heerlijke smaak maar kun je de plakjes er nadien uithalen. Knoflook is heerlijk maar mag niet overheersen.”

bereiding
  1. 1

    Spoel de venusschelpen heel grondig in koud water om het zand te verwijderen. Kook de linguine beetgaar in licht gezouten water.

  2. 2

    Pel de sjalotten en de knoflook en snij in schijfjes. Snij de chilipeper fijn.

  3. 3

    Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime kookpot. Bak er de sjalot, de chilipeper en de knoflook in glazig. Voeg de venusschelpen toe en schep om. Blus met de witte wijn. Zet het deksel op de pan en laat enkele minuten op hoog vuur garen.

  4. 4

    Spoel de peterselie, laat uitlekken en hak fijn. Giet de pasta af en meng met de schelpjes. Kruid met peper en werk af met de peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Linguine alle vongole

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!