Lasagne met zalm en broccoli
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel de broccoli in roosjes en stoom ze 8 minuten. Laat schrikken in koud water zodat de roosjes mooi groen blijven. Pel en snipper de ui. Stoof ‘m glazig. Pel de tomaten, snij ze in vieren, ontpit ze en snij het vruchtvlees in stukjes. Snij de zalm in brede repen.
-
2
Bekleed de bodem van een vuurvaste schaal met lasagnevellen. Schik hierop 1/3 van de broccoliroosjes, van de stukjes tomaat en van de repen zalm. Meng de room met de gemalen kaas en giet enkele eetlepels van het roommengsel over de vulling. Kruid met wat dille en peper van de molen.
-
3
Dek af met een tweede laag lasagnevellen en beleg opnieuw met 1/3 van de vulling, enkele eetlepels van het roommengsel, wat dille en peper. Dek opnieuw af met een laag lasagnevellen en verdeel er de rest van de vulling over. Doe over dit alles de gebakken ui.
-
4
Dek af met een vierde laag lasagne. Overgiet met de rest van het roommengsel. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.