Gekaramelliseerde ananascake
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 160°C.
-
2
Laat voor de karameltopping de suiker met de boter smelten in een steelpannetje. Roer voortdurend, tot de suiker gesmolten is. Laat nog 30 seconden tegen de kook aan sudderen tot de karamel lichtjes goudbruin is.
-
3
Beboter de bakvorm. Strooi wat amandelschilfers op de bodem van de bakvorm. Schik de ananasschijven in de vorm. Lepel er de karamel over.
-
4
Meng in een kom de patisserie- en de zelfrijzende bloem, het bakpoeder, de rest van de amandelschilfers en een snuifje zout.
-
5
Roer de zachte boter romig met de rietsuiker. Doe er een voor een de eieren bij en roer telkens goed glad. Voeg de vanilleessence toe.
-
6
Doe er, in porties, het bloemmengsel bij en voeg tussendoor ook telkens een schepje zure room toe. Roer tot een glad beslag en schep het in de vorm bovenop de ananas.
-
7
Bak de cake 45 minuten. Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en ontvorm vervolgens op een rooster.