Savooistoemp met spekjes en chipolata
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water
-
2
Hou 4 mooie bladeren van de kool apart en snij de rest in fijne repen. Kook de koolreepjes 10 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken in koud water en laat uitlekken.
-
3
Snij 1 plak spek in reepjes, laat ze uitbakken in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Laat opdrogen op keukenpapier. Stoof de koolreepjes in het spekvet.
-
4
Giet de aardappelen af en pureer ze met de melk. Vermeng met de kool- en de spekreepjes. Kruid naar smaak bij. Hou warm op een zacht vuur.
-
5
Bak de overige plakken spek knapperig in een pan met antiaanbaklaag. Prik de chipolataworsten in met een vork. Bak ze goudbruin in een beetje olie of boter.
-
6
Blancheer de 4 koolbladeren gedurende enkele minuten, laat uitlekken en dep droog met een keukenhanddoek.
-
7
Serveer de stoemp op een koolblad en leg er het spek en de worst bij.