Spinaziepannenkoekjes met garnalenboter
bereiding
-
1
Maak de garnalenboter. Hak de garnalen fijn. Meng deze garnalenpasta met de boter en kruid met een snuifje cayennepeper. Bewaar in de koelkast tot je gaat serveren.
-
2
Blancheer de spinazie 30 seconden in kokend lichtgezouten water en laat goed uitlekken. Knijp het overtollige vocht eruit. Spoel de lente-ui en chilipeper en hak ze fijn. Meng de bloem met het ei en de melk tot een glad beslag. Breng op smaak met zout, komijnpoeder, kurkuma en de fijngesneden lente-ui en pepertjes. Hak de spinazie grof en roer door het kruidige beslag.
-
3
Verwarm de oven voor op 75°C. Verhit wat olie in de pan en bak 8 pannenkoekjes van het beslag. Hou ze warm in de oven.
-
4
Spoel de kervel en tomaatjes. Serveer de pannenkoekjes met wat kervel, een handvol grijze garnalen, gehalveerde kerstomaatjes en wat garnalenboter. Werk af met een plakje limoen.