Recept

Pittige scampi’s met boontjes en romanesco

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wie zegt dat een wokgerecht met Kerstmis niet past? Dit scampipannetje is extra feestelijk.

bereiding
  1. 1

    Maak de scampi’s schoon maar laat het staartje eraan. Pel en snipper de knoflook. Spoel de groenten, snij de romanesco in roosjes en snij de uiteinden van de boontjes. Blancheer alle groenten, giet af en laat schrikken onder koud water. Spoel de courgette en snij in plakjes. Hak het basilicum fijn.

  2. 2

    Wok of bak de gepelde scampi’s 1 minuut op hoog vuur in hete olijfolie, samen met de knoflook. Doe er alle groenten bij en roerbak die 1 minuut mee. Voeg er de currypasta, kokosmelk, het bouillonblokje en 200 ml water aan toe, meng goed en breng aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes sudderen en doe er op het einde het basilicum bij.

  3. 3

    Laat intussen de rijstmie een paar minuten wellen in heet water. Kruid de scampicurry met peper en zout en strooi er de sesamzaadjes over. Serveer de scampi’s met de mie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pittige scampi’s met boontjes en romanesco

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!