Tagliatelle met scampi’s in een kokossausje
bereiding
-
1
Kook de tagliatelle gaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pel de scampi’s, verwijder het darmkanaal, maar laat het staartje eraan.
-
2
Maak de paprika’s schoon en snij ze in fijne reepjes. Pel en snipper de sjalot. Spoel en rasp de appel en besprenkel met limoensap.
-
3
Bak de scampi’s krokant in olijfolie. Haal ze uit de pan. Bak de sjalot en paprika’s in dezelfde pan met wat extra olijfolie. Breng op smaak met de peterselie, cayennepeper en het kerriepoeder. Roerbak kort. Blus met de azijn en visfond. Voeg de babymaïs, appel en kokosmelk toe, laat even inkoken.
-
4
Giet de pasta af. Doe de scampi’s terug in de saus en laat nog een paar minuten in de saus warmen. Serveer met de tagliatelle en koriander.