Wok met scampi’s, boontjes en lente-uitjes
bereiding
-
1
Gebruik je verse gember, rasp die dan tot je 1 koffielepel hebt. Pel en pers de knoflook. Maak de lente-uitjes schoon en hak ze in grove stukken.
-
2
Roer de miso los met 4 eetlepels water en meng met de Gimber of gember, de knoflook, de sojasaus, de sesamolie en de chilivlokken.
-
3
Kook de noedels beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat uitlekken.
-
4
Bak de scampi’s in hete olijfolie 1 tot 2 minuten op een hoog vuur. Neem ze uit de pan. Doe de boontjes in de pan en laat ze op een zachter vuur 4 minuten garen.
-
5
Voeg de lente-ui, de scampi’s en de misomengeling toe en laat alles 2 minuten op een hoog vuur karamelliseren.
-
6
Voeg de noedels toe en roer om. Werk af met de verse koriander en geef er de limoen bij.