Salade van aardappelen, rundvlees, veldsla en boontjes
bereiding
-
1
Maak de rodewijndressing. Giet de rode wijn en 50 ml water in een pan. Laat het mengsel voor de helft inkoken. Voeg de andere ingrediënten toe en roer goed.
-
2
Boen de aardappelen schoon. Kook ze gaar in de schil in lichtgezouten water en snijd ze in partjes.
-
3
Maak de boontjes schoon. Kook de boontjes en de maïs afzonderlijk beetgaar in lichtgezouten water en laat ze schrikken in ijskoud water en uitlekken.
-
4
Maak een salade met de veldsla, de partjes aardappel, de boontjes en de maïs.
-
5
Bak het rundvlees in een klontje boter op een hoog vuur aan beide kanten goudbruin. Haal het vlees uit de pan en laat het even rusten.
-
6
Snijd het vlees in plakjes en verdeel die over de salade. Werk af met zwarte peper, grof zout en rodewijndressing.