Kaaskroketten met gruyère
bereiding
-
1
Smelt de boter en roer er de bloem door. Laat goed heet worden. Giet er de melk bij en laat al roerend indikken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
2
Splits de eieren. Roer de dooiers door de saus en verwarm tot er luchtbellen verschijnen. Haal van het vuur en roer er de kaas door.
-
3
Bestrooi een bakplaat met bloem. Strijk er de kaasmassa 2 cm dik op uit. Dek af met plasticfolie en laat een nachtje afkoelen.
-
4
Snij de opgesteven kaasmassa in stukken van 4 x4 cm. Wentel ze eerst door wat bloem, daarna door het losgeklopte eiwit en vervolgens door paneermeel.
-
5
Bak de kaaskroketten goudbruin in hete frituurolie (180°C). Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze met een partje citroen en een takje gefrituurde peterselie.