Pompoencakejes met sinaasappel
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 175°C.
-
2
Rasp het vruchtvlees van de pompoen.
-
3
Meng in een grote kom de rozijntjes met de gezeefde bloem, de rietsuiker en de bruine suiker. Kruid met de speculaaskruiden en een snuifje zout en schep goed om.
-
4
Laat de boter smelten en laat afkoelen. Klop de eieren los met de gesmolten boter. Voeg er het sinaasappelsap en de geraspte schil aan toe. Meng met het bloemmengsel.
-
5
Voeg de geraspte pompoen toe en roer glad.
-
6
Schep het beslag in papieren bakvormpjes. Doe ze niet te vol. Strijk de bovenkant glad. Bak de cakejes 20 minuten.
-
7
Breng 100 ml water aan de kook met de suiker. Kook de pompoenreepjes beetgaar in het suikerwater. Laat ze uitlekken en laat afkoelen.
-
8
Werk de cakejes af met een flinke toef slagroom, de zoete pompoenreepjes en gehakte hazelnoot.