Recept

Kiptortilla’s uit de oven

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 tot 220°C.

  2. 2

    Bestrooi de kippenreepjes met de kruiden en stoof aan tot ze net niet doorbakken zijn.

  3. 3

    Meng de gekruide kippenreepjes met de helft van de kaas, maïskorrels, tomaat en paprika. Verdeel dat mengsel gelijkmatig in het midden van de tortilla’s.

  4. 4

    Rol de tortilla’s op en leg ze met de vouw naar beneden in een ovenschaal.

  5. 5

    Smelt de boter in een pan. Voeg de bloem toe en laat het geheel een minuut koken terwijl je roert.

  6. 6

    Voeg de fijngesneden groene paprika en de kippenbouillon toe en roer het tot een glad mengsel. Laat rustig verder koken tot de saus begint in te dikken. Haal daarna de pot van het vuur en voeg de zure room toe.

  7. 7

    Giet de laag saus over de tortilla’s en bestrooi met rest van de kaas.

  8. 8

    Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn. Voor de laatste drie minuten kan je de grill aanzetten.

  9. 9

    Bestrooi de tortilla’s vlak voor het serveren met wat met koriander. Serveer met een mengsel van ijsbergsla, mayonaise en avocadoblokjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kiptortilla’s uit de oven

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!