Rijstsalade met artisjok
bereiding
-
1
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af en laat afkoelen.
-
2
Borstel de bietjes goed schoon onder stromend water. Snij kleine bietjes doormidden, grote bieten in partjes. Bestrijk ze met olijfolie en bak ze op de grill, 5 minuten aan elke kant.
-
3
Snij de kropjes radicchio in parten en bestrijk ze met olijfolie. Gril ze 2 à 3 minuten aan elke kant.
-
4
Laat de artisjokharten uitlekken. Rooster de hazelnoten in een pan zonder vetstof, hak ze grof.
-
5
Meng de noten, artisjokken en rucola met de rijst. Kruid met peper en zout. Serveer de salade op een mooie schaal en schik de gegrilde bietjes en radicchio errond.
-
6
Meng de ingrediënten voor de dressing in een kom. Maak de salade aan met de dressing.