Gevulde paprika’s met geitenkaas en tomatenpilav
bereiding
-
1
Halveer de paprika’s en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Spoel ze binnenin grondig.
-
2
Verkruimel de geitenkaas en meng met de geraspte courgette en kikkererwten. Breng op smaak met peper, zout en (gerookt) paprikapoeder.
-
3
Vul de paprika’s met dit mengsel en schik ze in een ingevette ovenschaal. Bak de paprika’s in ongeveer 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven op 180 °C.
-
4
Stoof ondertussen in een kookpot het sjalotje met de knoflook en chili in een scheutje olijfolie. Voeg de rijst toe en schep goed om.
-
5
Doe de tomatenpuree erbij en laat even meebakken. Blus met water of bouillon, breng aan de kook en zet dan het vuur laag. Zet een deksel op de pot en laat op een zacht vuurtje 20 minuten garen.
-
6
Zet het vuur uit en laat de rijst nog 5 minuten rusten. Roer hem los en breng op smaak met peper, zout en peterselie. Serveer met de gebakken paprika’s.