Gevulde paprika’s met gehakt en rijst
bereiding
-
1
Verwarm de ovengrill voor.
-
2
Spoel de paprika’s. Snij 2 cm onder het steeltje een kapje af en verwijder de zaadlijsten. Blancheer de paprika’s en de kapjes 5 minuten in lichtgezouten water. Laat ondersteboven goed uitlekken. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
3
Pel en snipper de ui, stoof glazig in een pan met olijfolie en voeg het gehakt en het verkruimelde bouillonblokje toe. Bak het gehakt rul.
-
4
Giet de rijst af en meng met het gehakt, de tomatenpuree en kruid met knoflookpoeder, Provençaalse kruiden, kurkuma en een snuifje cayennepeper. Vul de paprika’s met het gehaktmengsel.
-
5
Vet een ovenschaal in met olie en zet de paprika’s erin. Zet enkele minuten onder de ovengrill of bak ze 25 minuten op 200°C als je wat meer tijd hebt.