Kaneelcupcake met marsepeinen strik
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Roer de suiker en de boter witromig tot een botercrème.Meng er de eieren een voor een door.
-
2
Meng de bloem met het bakpoeder en de baksoda.Roer er de botercrème, de kaneel en de honing door.
-
3
Zet 12 papieren vormpjes op een bakplaat. Vul de vormpjes tot de helft met beslag en zet ze 25 minuten in de oven. Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.
-
4
Voor het eiwitglazuur: klop de bloemsuiker, het eiwit en het citroensap tot een stevige massa. Voeg naar wens extra eiwit of bloemsuiker toe als het glazuur te hard of te zacht is. Dek het glazuur af met een vochtige doek als je het niet onmiddellijk gebruikt.
-
5
Meng de zwarte marsepein met wat gemalen roze peper. Rol de marsepein uit en steek er met een koekjesvorm* cirkels uit. Rol de rode marsepein uit en snij er met een pizzasnijder stroken uit die je tot een strik vormt.
-
6
Doe het eiwitglazuur in een spuitzak met ronde spuitmond en spuit een cirkel op de cupcake. Leg er een cirkel zwarte marsepein op en werk af met een rode marsepeinen strik.