Recept

Kotelet op z’n Normandisch

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in blokjes. Besprenkel met wat citroensap. Verwarm de oven voor op 150°C.

  2. 2

    Bak de koteletten in 1 eetlepel boter aan beide kanten goudbruin in de pan en kruid met peper en zout. Laat ze op een vuurvast bord 8 min. garen in de oven.

  3. 3

    Bak in de pan van de koteletten de appeltjes op met ½ eetlepel boter. Snij het vanillestokje doormidden, schraap het merg eruit en doe het met de suiker bij de appeltjes. Laat even karamelliseren en blus met calvados. Schep de appeltjes uit de pan en hou ze warm bij de koteletten in de oven.

  4. 4

    Blus de pan met bouillon, roer de aanbaksels los en laat even opkoken. Los het maïszetmeel op in wat water en bind er de saus mee. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Serveer de koteletten met appeltjes, saus en puree of kroketjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kotelet op z’n Normandisch

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!