Recept

Geroosterde-tomatensoep met zuiderse spiesjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel en halveer de tomaten en de paprika. Pel en hak de knoflook. Schil de wortel, snij in fijne blokjes.

  2. 2

    Meng de tomaten, paprika, wortel en knoflook met het korianderpoeder, de komijn, olijfolie, peper en zout in een ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie, zet anderhalf uur in de oven. Haal de folie weg en zet nog 30 minuten in de oven.

  3. 3

    Maak de balletjes. Snij de helft van de zongedroogde tomaten in stukjes. Meng ze met het gehakt, het ei, het paneermeel, de pijnboompitten, parmezaan en peterselie. Vorm balletjes en bak ze goudbruin in boter. Prik ze op spiesjes, samen met de rest van de tomaatjes.

  4. 4

    Mix de ovengroenten fijn en druk ze door een zeef. Schenk er de bouillon bij en verwarm. Serveer de soep met de spiesjes. Werk eventueel af met basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Geroosterde-tomatensoep met zuiderse spiesjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!