Romige mosterd-uiensoep met knoflookbrood
bereiding
-
1
Pel de ui en snij hem in halve ringen. Stoof de ui 5 minuten aan in een grote soeppan met wat boter. Pel de knoflook en hak fijn. Bak ‘m samen met de bloem kort mee. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Laat de soep op een zacht vuur 20 minuten pruttelen. Breng op smaak met worcestershiresaus, peper en zout. Roer de mosterd en de room door de soep.
-
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en pers de knoflook voor de broodjes. Meng ‘m door de zachte boter. Voeg een snuifje Provençaalse kruiden toe, wat grof zeezout en zwarte peper van de molen.
-
3
Snij het brood in sneetjes van 2 cm dik. Besmeer ze met knoflookboter en schik ze in een ovenschaal. Rooster het brood enkele minuten in de hete oven. Serveer bij de soep.