Raapjesstoemp met pepersteak
bereiding
-
1
Schil de aardappelen en de raapjes. Snij ze in blokjes. Kook ze samen gaar in de groentebouillon.
-
2
Giet de groenten af en vang het kookvocht op.
-
3
Plet raapjes en aardappelen met de pureestamper en doe er een kopje warme bouillon bij. Voeg het ei toe en schep om. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
4
Kruid de steaks met zout en flink wat van de pepermix. Bak ze in boter en/of olijfolie, 1 tot 3 minuten aan elke kant al naargelang het vlees rosé of doorbakken moet zijn. Strooi de peterselie op het vlees en laat 1 minuut rusten onder aluminiumfolie.
-
5
Blus de braadpan van het vlees met een kopje groentebouillon. Laat 2 minuten inkoken. Roer, van het vuur af, de verse kaas door de saus. Kruid eventueel bij met zout.