Seitanstoverij met gegrilde groenten en polentakroketjes
bereiding
-
1
Snij de ui, de look, de champignons en de wortels in stukjes en de seitan in blokjes van 2 centimeter. Hou het vocht van de seitan apart. Halveer de witloofstronken en snij de paprika in grove stukken. Schil de groene asperges en de worteltjes.
-
2
Stoof de uien in een grote braadpan samen met de look, de laurier en de tijm.Voeg er de wortelen, champignons en seitan bij en stoof aan.
-
3
Giet het seitanvocht en het bier samen met de rest van de ingrediënten bij de groenten. Voeg de room toe en laat het geheel ongeveer 45 minuten sudderen.
-
4
Maak de polenta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng op smaak met een beetje boter, peper en zout en zet even opzij.
-
5
Leg de witloof, paprika, asperges en worteltjes in een braadslee en besprenkel met wat olijfolie. Gril ze goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
6
Rol balletjes van de polenta en bak ze in hete frituurolie (160°C) goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
-
7
Roer vlak voor het serveren de fijngesnipperde peterselie door de seitanstoverij.
Voorbereiding