Varkenshaasje met oventomaat en gebakken aardappelen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water, laat afkoelen. Kruid het varkenshaasje met peper en zout. Smelt wat boter in een hoge pan en bak het varkenshaasje mooi goudbruin gedurende 2 à 3 minuten.
-
2
Leg het vlees in een ovenschaal en zet in de oven. Controleer het vlees na 7 minuten en laat het nog maximaal 5 minuten in de oven staan. Wikkel het dan in aluminiumfolie en laat het even rusten.
-
3
Zet een pan op het vuur en laat een klontje boter smelten. Snij de aardappelen in plakjes. Bak de aardappeltjes mooi goudbruin en bestrooi met wat grof zeezout.
-
4
Verwarm de ovengrill voor. Verwijder het kroontje van de tomaten, spoel en halveer ze. Pluk de blaadjes van de takjes peterselie en dragon. Snij de blaadjes fijn. Kruid de tomaten met de peterselie, dragon, peper en zout, en bestrooi met de geraspte kaas. Besprenkel met een paar druppels olijfolie. Zet een paar minuten onder de grill, tot de kaas gesmolten en goudgeel is.
-
5
Snij het varkenshaasje in plakken en serveer met de oventomaat en de gebakken aardappeltjes.