Romige risotto met morieljes en rucola
bereiding
-
1
Week de gedroogde morieljes 20 minuten in lauw water. Ververs daarna het water een paar keer totdat er geen zand meer uit de paddenstoelen komt. Laat ze uitlekken. Smelt de boter in een diepe pan en voeg de sjalot toe. Laat op een zacht vuurtje rustig glazig worden. Voeg dan de oesterzwammen toe en zet het vuur hoger. Bak ze mooi goudbruin. Voeg de knoflook toe en laat even meebakken. Voeg nu de risottorijst toe en roer goed. Overgiet met de wijn en laat die volledig wegkoken. Voeg nu beetje bij beetje, al roerend, de bouillon toe. Bak intussen kort de morieljes in boter. Na ± 18 minuten is de rijst gaar (proef, de rijstkorrels moeten zacht zijn maar wel nog beet hebben). Voeg de morieljes, de mascarpone en de parmezaan toe. Breng goed op smaak met peper en zout. Dek af met een deksel en laat enkele minuten staan. Serveer en werk af met parmezaanschilfers en rucola.
-
2
-
3