Gevulde forel met chilidressing
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 220°C.
-
2
Verwijder de schil van de ananas en verdeel hem, in de lengte, in 4. Snij de harde middenkern weg. Maak uit 1 deel 8 lange, fijne repen en snij de andere delen in blokjes. Hak de helft van de korianderblaadjes fijn.
-
3
Vul elke forel met 2 repen ananas, bestrooid met wat koriander.
-
4
Spoel 2 chilipepers en snipper ze fijn. Pel en plet de knoflook. Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers uit. Meng de chilipepers en de knoflook met de helft van het sap, de olie, peper en zout. Lepel over de forellen. Laat 1 uur marineren.
-
5
Kook de rijst gaar in gezouten water. Spoel de asperges, stoom ze beetgaar en snij in stukken. Pel en snij de ui in ringen.
-
6
Meng de warme rijst met de geraspte limoenschil en met de rest van het limoensap. Laat enkele minuten afkoelen.
-
7
Leg de forellen op een braadrooster en zet ze 12 minuten in de oven.
-
8
Snipper de laatste chilipeper fijn en doe hem met de ananasblokjes en de uiringen bij de rijst. Werk af met de asperges en de gehakte koriander. Serveer lauw bij de forellen.