Recept

Gourmet hotdogs

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Los het gistpoeder op in 100 ml lauw water, in een ruime kom of in de keukenrobot. Doe er de olie en de suiker bij. Laat 5 minuten rusten.

  2. 2

    Voeg het ei, de bloem en het griesmeel toe. Kneed met de hand tot een glad en elastisch deeg. Of kneed 5 minuten in de keukenrobot.

  3. 3

    Dek het deeg af met een vochtige doek, tot gebruik. Gebruik je het niet meteen, verpak het dan meteen na het kneden in plasticfolie en bewaar het in de diepvriezer. Laat het voor gebruik ontdooien tot kamertemperatuur.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  5. 5

    Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken. Rol elk stuk uit tot het 4 à 5 mm dik is en leg het op een bakplaat met bakpapier.

  6. 6

    Dep de worstjes droog, leg op elk stuk deeg een worstje. Doe er mosterd en ketchup op. Halveer de repen spek in de lengte, snij de plak kaas in 4 lange repen. Leg op elk worstje een reepje spek en een reep kaas. Verdeel er de ui over en kruid met peper.

  7. 7

    Rol het deeg losjes rond de worstjes, laat ze 5 minuten afgedekt rusten.

  8. 8

    Bak de hotdogs 15 à 20 minuten in de oven en serveer ze meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gourmet hotdogs

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!