Pastilla van kip
bereiding
-
1
Breng de kippendijen aan beide kanten op smaak met peper en zout. Bak ze vervolgens 10 à 15 minuten aan beide kanten mooi goudbruin in een braadpan. Voeg de ui toe en laat even meebakken. Voeg dan de knoflook, de gember en de kurkuma toe. Meng goed. Overgiet met de bouillon en zet een deksel op de pan. Laat 30 minuten zachtjes sudderen. Haal de kippendijen dan uit de bouillon en laat ze afkoelen op een schaal. Haal het vlees eraf en scheur het in kleine stukjes. Laat intussen de bouillon inkoken tot nog maar de helft over is. Haal van het vuur en voeg de eieren een voor een toe. Roer telkens goed (zodat je een roerei krijgt). Zet nog 3 minuten al roerend op het vuur. Voeg de kip, de peterselie en de koriander toe. Proef en voeg eventueel nog extra peper en zout toe. Voeg nu ook de amandelen, de geraspte citroenschil, de bloemsuiker en de kaneel toe. Verdeel het filodeeg in repen van ± 5 op 12 cm. Bestrijk ze met gesmolten boter. Leg telkens 3 repen overlappend op elkaar in de holte van een muffinvorm. Vul op met het mengsel en vouw de overhangende repen filodeeg over de vulling naar binnen. Zet 30 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven. Haal uit de vorm en bestrooi nogmaals met kaneel en bloemsuiker.
-
2