Gepocheerde kip met boontjes en zwarte olijven
bereiding
-
1
Breng de kippenbouillon tot tegen het kookpunt. Halveer de kipfilets in de lengte en gaar ze 10 minuten in de bouillon. Haal de bouillon van het vuur en laat de kip erin afkoelen.
-
2
Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Pel de knoflook. Spoel de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Spoel de kruiden en rasp de parmezaan. Mix de knoflook, de parmezaan, de kruiden en de helft van de pijnboompitten in de keukenro- bot met een scheut olijfolie tot een gladde pesto. Schep er de tomatenblokjes onder en kruid met peper en zout.
-
3
Spoel de asperges en de twee soorten boontjes. Laat de suikererwtjes heel en snij de asperges en de snijbonen in 5 cm lange schuine stukken. Stoom ze in 5 minuten beetgaar. Spoel ze onder koud stromend water.
-
4
Haal de kip uit de bouillon en trek in stukken met een vork. Snij de olijven in plakjes.
-
5
Leg de asperges en boontjes in een kom. Doe er de kip bij en werk af met de rest van de pijnboompitten, de pesto met tomaat en de olijven.
Tip! Lekker met een stukje zuur- desemstokbrood erbij.