Salade met kreeft en asperges
bereiding
-
1
Maak de kreeftendressing. Stoof de gember, de tomaten en de sjalotten aan met de kreeftenschalen.
-
2
Blus met sojasaus en 100 ml water en laat inkoken tot een derde van het volume. Zeef en laat afkoelen.
-
3
Voeg ten slotte de sherryazijn, de balsamicoazijn en de olijfolie toe. Blijf kloppen zodat er een emulsie ontstaat. Breng op smaak met peper en zout.
-
4
Voor het slaatje. Halveer de kleine kreeftjes met een vlijmscherp mes en haal het vlees los.
-
5
Verwijder het onderste, houtige gedeelte van de asperges en schil ze dun. Kook ze in ongeveer 10 minuten beetgaar in lichtgezouten water. Laat ze afkoelen.
-
6
Spoel de sla en zwier de blaadjes droog. Spoel de waterkers en dep hem droog. Spoel de peterselie, dep de blaadjes droog en hak ze fijn.
-
7
Verdeel de sla over 4 borden. Verdeel er de tomaatjes en de asperges over. Besprenkel de salade met de dressing. Leg er een half kreeftje bij en garneer met gehakte peterselie.