Varkenshaasje in kruidenrub met geroosterde wortelen
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng in een kommetje alle ingrediënten voor de kruidenrub. Bestrijk er het vlees mee. Bak het vlees in een pan met boter rondom goudbruin. Leg het vlees in een ovenschaal. Zet 30 minuten in de oven, tot de kerntemperatuur 69 à 71°C is.
-
2
Schil de wortelen, laat een beetje van het loof eraan. Pel de knoflook, snij ‘m in plakjes. Maak de chilipeper schoon en snij hem in ringen. Meng in een kommetje 1 el olijfolie met de knoflook, chilipeper, honing, komijn en een snuifje zout. Leg de wortelen in een ovenschaal en overgiet met het mengsel. Dek af met aluminiumfolie en laat 30 minuten garen in de oven.
-
3
Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snij het in plakken en serveer met de worteltjes.